2010-03-26

Stum!

Förstummad ser jag på Uppdrag Granskning och Debatt angående mobben som gick mot de våldtagna flickorna. Framför allt mår jag illa av vuxenvärldens mobb och agerande. Eller ickeagerande.

Otäckt!

Prästen, rektorn, fritidsledare andra vuxna som lyssnar på rykten och själva bidrar till ett ställningstagande så grovt att det resulterar i ännu en våldtäkt.

Jag finner inte ord.

Jag mår bara illa.

Vi har sett det förr och lär se det igen.

Kraften i ett grupptryck. Kraften i det starka osanna ordet. Hur det spårar ur, hur ingen vågar säga emot, hur man manipuleras till att tro att lögnen är sanningen.

Hjärntvätt á la Knutby.

Starkast såg vi det väl i slutet på 30 talet i Tyskland.

Finns det någon stake kvar hos prästen avgår han och avsäger sig sitt kall, rektorn tar sitt pick och pack och slutar. En sådan flat rektor skall inte få verka bland våra ungdomar.

Vad gäller resten av den inskränkta farliga mobben däruppe, framför allt vuxenvärlden, så undrar jag om ni sover gott om nätterna? Eller har självrannsakningen kommit ikapp. Nu när resten av Sverige vet vad ni gjort och inte gjort.

Amanda, flickan med mod, hjärna, civilkurage och hjärta, gör mig lika stum. Men stum av beundran stolthet och respekt.

Heder!

Idag går jag ur kyrkan. Aldrig att jag stannar i en organisation vars företrädare tillåts hedra sjuka (jo en 16 årig pojke som våldtar är inte frisk) våldtäktsmän och struntar i offer. Som genom att tillåta en "tyst fin demonstration" ger en icke frisk pojke vatten på kvarn och lär honom att han inte gjort något fel. Han stärks i det felaktiga beteendet och "tillåts" att upprepa sitt brott.

Samma kväll!

Den prästen har ett ansvar!

Om inte domkapitlet dömer prästen och avsätter honom undrar jag kyrkan har några medlemmar efter jul.

Mobben kan även gå i rättvisans sak förstår ni.

Tack o lov att Sverige har reagerat!

7 kommentarer:

Malte sa...

Efter att ha hört prästens ord efter uppmärksammandet skall man kanske inte vara så snar att döma. Jag vill helst inte försvara honom men han var bara en "nyttig idiot". Han hade manipulerats att tro att "pojken" bara var en före detta elev som ville hälsa på sina före detta klasskamrater. "Pojken" passade på att gå in mellan betygsutdelningen och klassens applåder vilket gjorde att applåderna såg ut som om de var till honom. "Pojken" kuppade helt enkelt till sig hyllningar. Prästen var rörd eftersom han inte visste orsaken till "pojken" skolflytt.
Jag har inte den kompetensen att bedöma "pojkens" status, men visst verkar han ha sociopatiska tendenser och är bra på att manipulera sin omgivning.
Ansvaret för "pojkens" möjlighet till kupp ligger hos rektorn och inte hos prästen anser jag.
Visst finns det orsaker att gå ur svenska kyrkan, men en grundlurad präst kan väl inte vara orsaken. Själv är jag inte med i svenska kyrkan av flera andra orsaker som jag inte vill ta upp här.

Malte sa...

Uppdrag gransknings journalistik kan ifrågasättas. det har Daddy gjort: http://daddys.blogg.se/2010/march/uppdrag-granskning-doljer-viktiga-fakta.html

pangis sa...

Jag har hört prästens ord och ursäkter..Det är därför jag dömer!

pangis sa...

Debatten på nätet har pågått länge Malte..Bla den hätska och hatiska debatt mot flickorna som gossens Mamman och storebror ägnat sig åt! De har skapat det här, varken mer eller mindre läs cattasbubbla.wordpress.com istället där får du en mer sansad syn

Det var pojkens mamma som anmälde till uppdrag granskning för att får resning.. Platt fall!

pangis sa...

http://trollan.wordpress.com/2010/03/26/avslutande-funderingar-om-bjasta-skandalen/

Utmärkt och genomtänkt inlägg

pangis sa...

Skolan hade btw förbjudit honom att gå till avslutningen eftersom han hade besöksförbud.. Prästen bjöd in honom..

arab-lasse sa...

Gick ur kyrkan för flera år sedan och nu vet jag varför, om jag nu inte var fullt säker redan innan! ;-)