2010-03-06

Och där slutade jag vara naiv...


För att göra en lång historia kort.

Där satt den.

Först pimplar Fjunet öl i muslimernas förlovade land sen går dottern ljuv och vän på 18 års fest och lovar dyrt och heligt med sina vackra gröna ögon, att nej då, hon och Bästisen dricker inte.

Grundlurad moder tror på allt.

Där sket jag mig en spik.

Tack o lov för rediga ungdomar som ringer hem så grannen kunde åka och hämta dom inatt.

Tack o lov för att de hade förstånd att inte dricka så mycket utan hälla ut när de kände sig påverkade.

Fan för att dom ljuger!

Värst av allt. Föräldrar var med på festen och tillåter 16 åriga brudar att dricka och inte ser allvaret i det. Vad sjutton är det för folk?

Roligast av allt blir när vi ska ringa korkade 20 åringen som köpte ut åt dom. Eller rättare sagt hans föräldrar och meddela att vi funderar på att anmäla deras son för langning.

:-)

Även om vi inte gör det så ska dom få veta att vi inte accepterar det. Det suger nog för 20 åringen det.

Svårare blir det nu att lita på, tilliten är bruten och gummibandet som sakteliga dragits ut kommer att stramas åt en stund.

Jag vet, dom måste prova, dummare är jag inte men jag kan inte bara se genom fingrarna. Men särskilt arg är jag inte. Blir mest full i skratt åt dom. Piff och Puffbrudarna våra.

Besviken dock. Att dom gröna vackra ögonen var så fulla av svek.

Värsta straffet är nog att få sitta hemma och kolla melodifestivalen med moder, styvfar och bonusbror i afton.

He he he..

11 kommentarer:

Kia sa...

Stå på dig! Tydligen finns korkade vuxna (som inte säger stopp och berättar för föräldrar om vad som pågår) men bevisligen finns förståndiga också. Som du!
Tror att det ligger i småsystrars natur att "göra fel". Testa allt och se var gränserna går. Vill blir stora så fort, så fort. Skitjobbigt att ta sig igenom, både för barn och förälder.
Jag hejar på dig

pangis sa...

Tack Kia!!! Dom orden värmde! Men man känner sig lite grundlurad.. Fasst enligt min mor så ingår det att bli grundlurad..Tydligen hade hon blivit det med..En gång för ca 30 år sen.. Det bästa är dock att jag och vackra dottern kan prata.. lungt och sansat.

epsilon sa...

Ja nån gång händer det. Åtminstone bra att det finns några vettiga människor i närheten. Gränserna behövs. Dina barn kan skatta sig lyckliga över att de får tydliga gränser.

Malte sa...

jag tror att det ligger i generna!

Magnus sa...

Klart kidsen dricker och de kommer säkert fortsätta med det. Det är bara att stå vid sidan och hoppas man skickat med dom rätt verktyg för att hantera detta. När jag var i den åldern fanns verktygen kvar hemma och jag var alltid blackoutad. Får man inga gränser sätter man sina egna. Lycka till, coach!

pangis sa...

Tack alla! Gränser får dom och vi har två spaka tjejer härhemma idag som jag tror skämdes redan innan. Det är bra!

Eskortflickan sa...

Ja, man tror ju på sina barn, men då har man glömt hur man själv var..?..Hörde rektorn på Engelska skolan prata om alkoholforskning för ett tag sedan och blev påmind hur naiv man lätt är som förälder..

pangis sa...

Man måste ju tro på dom.. tills dom bryter förtroendet. Då får man börja om att bygga upp tilliten igen.. Är Rapp tillbaka på Engelska?

Monica sa...

Va va va
var det förädrar på samma ställe????
WTF idioter säger bara IDIOTER

pangis sa...

Jajamensan..Man tror inte sina öron

Anonym sa...

De lever sina egna liv våra barn, för att lära sig. Låt de göra det, men se till att du själv finns tillgänglig för dem när det spårar ur.