2008-06-24

Om semester igen

I går fragade jag min gode vän Malte om vad jag skulle blogga om. Den blågrå himlen svarade han. Problemet är att min himmel just nu inte är särskilt grå den är blå. Ett och annat stackmoln tittar fram och solen skiner. Mao har jag inget att blogga om. Bortsett då från semestern. Jag gillar semester. Jag gillar att resa bort på semestern. Jag gillar att vara ledig och vila på semestern. Äta och dricka gott och läsa mängder av böcker. Strosa runt på främmande platser och njuta av det jag ser. Sitta på en uteserviering och kika på folk. Jag har liten förståelse för att jobba ihjäl sig med hus och trädgård på semestern. Då är det ingen semester då är det jobb. Visst kan jag förstå det nödvändiga i det hela men jag har ingen förståelse för fenomenet.

Jag tror att vi alla behöver vila ibland, total avkloppling. Den där avkloppligne som nästan tenderar till tråkighet. När lugnet är så kompakt att det nästan susar i huvudet. Det är nyttigt för våra själar att ta tiden och dagen som den kommer. Kanske inte i 4-5 veckor men en dag av och till.

I går fick jag hem en broschyr om Åland. Vi har planer på att resa dit jag och KP. Men samtidigt, i mitt hjärta, vill jag egentligen en sväng till Danmark. Jag har varit så många gånger i Danmark på sommaren, även de år vi bilat runt i resten av Europa, att det landet blivit likställt med semster för mig.

Snart har jag semester...

9 kommentarer:

Anonym sa...

JA, nu låter det som om du ska ha mysigt på semestern igen... Danmark eller Åland... blev lite orolig där ett tag... O-ringen?? :o/

Semstern är egentligen BÄST, när man är hemma och gör INGENTING!!
Det är semester......
Lovely
Snart Kompis! Så är vi lediga!!!!

Mia

Anonym sa...

Ja du min vän LEDIGA!!!!

Anonym sa...

Btw.. Jag ska titta på o-ringen då.. V 31 ska vi resa iväg. KP mådte in o jobba v. 30

Anonym sa...

Det var på Åland jag bestämde mig för att skilja mig, men det var väldigt vackert. =)

Anonym sa...

jag blir ännu mer semestersugen efter dina semesterutlägg. Apropå orientering, det är en väldigt osexig sport tycker jag. Rinnande näsor, karlar och fruntimmar i hemska overaller, leriga målgångar, ösregn och tallbarr. Nej tack. Annars har jag inget emot åtsittande overaller, typ friidrott, ahh...

Anonym sa...

Åland är ett öland...

Anonym sa...

ACA.. Jag tänker inte göra som du;-)

Anonym sa...

Ja jag vill också ha en semester där man tar det väldigt lugnt vissa dagar så man nästan blir uttråkad. Fast det lär inte vara någon risk att vi får det så med vår lill-skrutt :)

Pangbruden sa...

Masttias: O inte verkar ni bli utsövda heller:-)