2007-12-06

Varför har bloggen bytt språk och julfest

Varför är alla instruktioner i bloggen helt plötsligt på engelska? Fattar ingenting..jag har den inställd på svenska men ändå visas allt på engelska. Tur man är språkbegåvad. Har rätt ok sinne för språk faktiskt. Jag kan ju engelska såklart, men även tyska riktigt hyfsat Jag förstår att läsa på spanska och holländska samt kan greppa lite franska. Sen ska vi ju inte glömma norskan, mitt andra språk. Finska, kroatiska och ungerska däremot går inte alls. Är det verkligen språk?

Fjåårtisen har kommit fram till England, hon ringde kvittrande glad. Får se vad hon tycker när det går upp för henne att skolan dom ska besöka har "christian values" och kristen undervisning är en del av det dagliga skollivet. Smink var inte tillåtet på skolans elever;-) Föräldrarna kunde även säga nej till att deras elever undervisades i sexualkunskap. Jag är lite småkritisk till sånt men vad ska jag tycka om det? Men det blir en nyttig resa det här misstänker jag. Hoppas hon får kul ändå!

Ikväll bjuder arbetsgivaren på julbord, 180 pers ska trängas och köa för sill kötbullar och skinka mm. Jag är lite småallergisk mot dylika köer men vad gör man inte för en god bit mat.

1 kommentar:

Anonym sa...

Det bästa (enda) sättet att lära sig finska är att välja finska föräldrar...