2010-05-19

För Sverige i tiden tack!

Inte ens ärkebiskopen är glad åt att kronprinsessan vill föras fram till altaret och överlämnas av sin far till den blivande prinsen.

En föråldrad tradition som strider mot den svenska vigselakten.

Många präster skriver under på det.

Jag håller med. Ska det vara för Sverige i tiden så ska det, jag ställer mig inte bakom ett bakåtsträvande kungahus som jag delvis är med och bekostar. Ner på jorden med er och jobba på i samhället med angelägna spörsmål så får ni min respekt. Men tramsa inte med traditioner vi lämnat för sekler sedan.

Måhända ni är kungliga men ni är det på 2000 talet!

Sen det här språket, tagga ner tack. Det heter inte mor och far, vi säger mamma och pappa i Sverige år 2010. Vi säger inte heller "Vi känner en glädje" när vi menar att vi är glada. Ej heller uttrycker vi att vi känner en stolthet eller känner en medkänsla eller vad det nu månde vara. Nej använd vårt språk grammatiskt och modernt korrekt så kan det nog bli bra det här.

Ni ska verka för Sverige i tiden inte för Sverige i fornstora dar..

Vad tycker ni?

4 kommentarer:

LJ Media sa...

Den där ordblinda majonnäsen och hans avkomma måste kamma till sig i alla avseenden.
Kungen var den första som syntes i vimlet på Alexandra innan han gifte sig. Hans barn har gjort succé på modernare innekrogar. Alltså, de kungliga blandar sig med allmogen som lyckas ta sig in på dessa inneställen. På Alex var det Jokso som var vakt. Killen som sköts på Solvalla. Han som kallades juggemaffians boss. På kungabarnens favoritställen vistas många kriminella som vill synas i vimlet kring kungabarnen och deras vänner.
Kungafamiljen beter sig inte som en kungafamilj. De beter sig precis som de nyrika brats de umgås med.
Men Hagasessorna, knugens syrror, verkar vara lite coolare...

LJ Media sa...

Vill förtydliga att felstavningen "knugen" är avsiktlig, kära Örebroare:-)

Mattias sa...

Just om vem som ska föra Viktoria fram till prästen i kyrkan är inget jag bryr mig särskilt mycket om men det andra håller jag helt med om o jag är rätt allergisk mot intervjuer där kungafamiljen talar på det sättet du beskriver och förstår t ex inte hur det kan vara så svårt för Drottning Silvia att säga något positivt om Daniel på den omtalade Youtubefilmen utan att läsa på en lapp, suck.

Har ju träffat Daniel W några gånger i partysammanhang o med kompisar som känner honom bättre än mig och tycker han var en djävligt trevlig kille men förvånas fortfarande över att han har givit sig in i detta men de är väl gissningsvis riktigt kära men själv hade jag backat ur långt innan jag blivit det om jag vore honom :)

Att Kungabarnen som vanliga ungdomar går ut och roar sig på Sth innekrogar är inget jag bryr mig om däremot. (även om jag har svårt för bratz) :)

epsilon sa...

Ska hon "överlämnas" som ej viljelöst rö? Häpnadsväckande. Otroligt också att annars sansade morgontidningar, SR och SVT fullkomligt kokar över över detta? Låt dom för all del gifta sig men tagga ner bevakningen. Nåt annat intressat händer väl även i dessa tider?