2010-12-06

Min bästa vän

Jodå gårdagen blev allt som planerad och avslutades med glögg och pepparkakor med god getost från Lillängens mejeri. En riktigt fin Söndag.

Dagens tema är "min bästa vän". Känns lite fånigt att jag som snart 46 årig pangbrutta ska skriva om "min bästa vän". Med åren har jag samlat på mig en hel hoper människor som jag räknar in i skaran "bästa vänner". De varierar över tid och slag men gemensamt är väl egentligen att vänskapen alltid består. Även om man inte setts eller hörts på ett tag.

Hundar tillhör ju kategorin "Människans bästa vän" men någon hund har jag inte, bara en katt och den är jag som bekant inte särskilt mycket polare med. I synnerhet inte när han dragit in någon råtta eller spytt ner soffan.

KP raringen och jag har faktiskt varit vänner i snart 20 år. Det anser jag vara en bra grund för livslång kärlek. Kärlek som även innefattar djup vänskap är oslagbart. I synnerhet när man även delar intressen som vi gör.

Sen har vi ju den berömda aspekten att "älska sig själv". Det innebär inte att man egoistiskt ska sätta sig själv och sina egna behov främst hela tiden. I synnerhet inte när andra far illa, på andras bekostnad. Gör man det älskar man inte sig själv utan då föraktar man snarare sina medmänniskor. Men man ska älska sig själv på så vis att man är nöjd med sig själv, sitt utseende, sitt liv och sina förutsättningar, och att man är kapabel till att se sina egna brister och kunna förbättra dessa.

Att helt enkelt vara vän med sig själv.

Vara sin egen bästa vän.

Är man det ja då tror jag man är kapabel till att både älska andra och skaffa sig många vänner.

Inga kommentarer: