2010-12-23

Allt går om man bara vill..

Få skilsmässor är väl lyckliga och det gäller väl även min.

Men.

Den är i allafall mindre olycklig och relativt anständig.

Eller var.

Det är ju många år sedan vi skildes nu exet och jag. Båda har vi gått vidare med nya familjer och jag tror att vi båda mår bra och är lyckliga på varsitt håll. Våra teens har också mått bra hela tiden det märks om inte annat på deras leverna och betyg.

Hur som helst.

Vi har ju under alla år träffats på julen, för barnens skull. Exmannen har kommit hit och vi har tillsammans med KP och min nya familj ätit och öppnat klappar innan han åkt vidare till sin nya familj och fortsatt fira där.

Min snart företsående flytt gjorde att jag inte ville fixa stora julschabraket så jag frågade försynt om vi kunde komma hem till dom i stället.

Om vi fick.

Mitt ex nya fru och hennes familj ändrade sina jultraditioner och skapade en ny för våran skull!

Hur stora är oddsen för sånt i en skillsmässofamilj.

När jag tänker på det så inser jag att det egentligen är helt fantastiskt. En helt främmande släkt bryter sina invanda traditioner för att en annan familj ska få fira jul i lugn och ro och att ett par barn, trots att de börjar bli stora, ska få fira tillsammans med sina föräldrar. Visst är det fint?

Så nu ska jag göra Janzons frestelse, det enda jag behöver bistå med, och i morgon vid Kalletid inleder vi med glögg innan middagen kl 16.00. Jag KP alla våra tre barn, min svärmor, exet hans nya kvinna och hennes barn, hennes mamma och bror med familj.

Tomten är nog far till alla barnen iallafall och ni f´år hålla tummarna att julen blir så fridfull som den ska vara.

Hur firar ni?

4 kommentarer:

Lennart sa...

Tror jag steker mig lite pyttipanna och dricker ett glas rött till det medan jag sitter vid datorn och surfar. Nej kanske inte riktigt så, men jag ska inte göra något speciellt.

epsilon sa...

Det där har ni ordnat bra - ha en fin jul i er stora familj.

pangis sa...

Tack Epsilon

God Jul till er båda med!

Anonym sa...

.Ja de är otroliga, den andra familjen alltså som ornar allt bara för att du inte orkar....