2010-07-31

Norge är fantastiskt!!

Ok Norge är inget billigt land, men det är så vackert att det uppväger varenda krona och mer därtill.

Vi befinner oss just nu i Möre Romsdal Flyke. Nära Molde på en Camping vid en fjord som kommer in från Atlantkusten. Saltkjelsnes Camping för att vara exakt.

I vattnet kryllar det av Gyltor, Sjöstjärnor och Blåmusslor, vi har t o m skådat en havskatt:-) Runt omkring oss reser sig fjälltopparna och havet ligger, om inte spegelblankt, så i allafall lungt och stilla.

Resan hit går genom vackra dalgångar med fjällsidor på över 1800 meter vid sidan av oss. Det är så vackert att man häpnar. Som att resa i Alperna.

Jag har varit i de här trakterna många gånger förr men jag upphör inte att förvånas över denna makalösa natur. Man blir nästan religiös.

Allt bara knappt 70 mil hemifrån.

Jag hävdar med bestämdhet att ingen människa ska behöva dö innan de varit här åtminstone en gång i livet.

Nu ska jag fortsätta blicka ut över havet från vår lilla stugaltan, en stuga som f.ö överträffade förväntningarna med råge, dricka ett glas rosé och fundera på morgondagens eskapader.

Troligen blir det en tur till fiskelägret Bud och Atlanterhavsveien som faktiskt finns med på Unescos världsarvslista. Den nyfikne kan bara googla lite så kan ni se vad fint vi har det.

Till på köpet är det fritt bredband på campingen:-)

Jamen visst är Norge fantastiskt?? Inte bara vad gäller skidåkning:-)

Inga kommentarer: