2011-01-26

Lägesrapport från en sliten pangbrud

Hva skjer?

Är ett gammalt norskt gott uttryck.

Det som sker är att upprustningen av "nya" hemmet är i full gång. Vårt blivande sovrum och hela trapphuset ska vara klart och mig veterligen är båda hallarna klara.

Vi har gjort oss av med det i möbelväg som vi inte ska ha, flyttfirma och flyttstäd är beställt och ytterligare några soppåsar står redo för att kastas i garaget.

Jag har glömt att avbeställa hemförsäkringen på mitt nuvarande hus så även Tv-licenshelvetet men det löser sig. Vatten/avlopp och El är det ingen panik med och resten är avklarat.

Adressändring är gjord.

Nya bankkonton är klara och lagfarten på "nya" huset är i hamn.

Nya köksmöbler och sovrumsmöbler är införskaffade och igår beslutade vi att köpa nya altanmöbler då vi båda vägrar att använda den andres.

Vi har även så smått beslutat oss för att använda Rut framöver. Vi tror vi kommer att ha råd med det och känner jag min kärlek rätt så kommer det innebära att vi undgår vissa gräl om städning framöver:-)

KP raringen har bytt jobb och är som ett barn på julafton när han får än den ena än den andra roliga tekniska prylen att leka med:-) Pojkar och pojkars leksaker ni vet.

Jag har för mycket att göra på jobbet, pensionsavgångar och sjukskrivningar där man inte ersätter med ny personal börjar ta ut sin rätt. Känner av stressymptomen periodvis och sover halvknackigt. Hoppas och tror på förbättring men tyvärr måste jag nog cyniskt konstatera att ingen hjälp finns att få.

Kanske även jag helt enkelt måste söka nytt jobb, trist då det är väldigt mycket jag trivs med och jag är inte klar med att jobba här. Min hälsa är däremot inget jag tänker spela med.

Gott om pengar har jag däremot.:-) Åtminstone för stunden, tills skattmasen ska ha sitt.

Peace alla!

3 kommentarer:

Lennart sa...

Tror jag kommer att få lära mig lite norska nu. Min kompis med fåglarna har träffat en norsk tjej och flyttar till Oslo i helgen. Förhoppningsvis får han ta med sig fåglarna. Eftersom jag åker till Frövi då och då numera så kanske jag kan råka sniffa efter dina överblivna slattar. Man vet aldrig... Mammas Sune har tre stora laddningar vin på laddning i tvättstugan deras. Han och jag testade en i lördags, den var fin.

Svenskmastare sa...

Nej, hallarna är inte klara. Springer och trampar på detta dammiga papper fortf. Men nu är vardagsrummet och Samuels rum tomma där nere....

pangis sa...

Men herregud...