2008-04-01

Mitt alldeles egna aprilskämt!

Den här unga mannen är mitt alldeles egna "lilla" aprilskämt. En dag i slutet av mars för 16 år sedan när jag i godan ro satt i bilen på väg från mitt dåvarande arbete som vägledare i Arboga kände jag något som inte borde kännas riktigt än. Den lilla Buppen aviserade sin ankomst helt enkelt. Efter en orolig natt insåg jag på morgonen att jag var tvungen att ringa till jobbet och meddela att jag inte skulle komma. Den 1 april! Jag skulle arbeta två veckor till! Tror ni någon trodde på mig? :-) Alla trodde vi skämtade men så var faktiskt inte fallet. Vid 10 på morgonen for vi in till BB och 17:10 är han född. Utan bedövning! -92 var det på modet att föda naturligt, idioti frågar ni mig som gjort det inte bara en utan två gånger. Nej kvinnor som föder barn ska ha bedöving i gränslösa mängder.

Den lilla pojke vi fick var nog det vackraste jag sett. Så liten och så perfekt! 2,8 kg och bara 46 cm lång. Han hade inte så mycket blodsocker så den första veckan av sitt liv fick han spendera på barnIVA. Den 8´e kom han hem och på kvällen fick vi vårt första besök. Gissa av vem? Jo KP! Den allra första som kom och besökte lilla Buppen var faktiskt KP! Än idag har dom en riktigt fin kontakt och ikväll ska vi ha familjemiddag på restaurang. Buppens pappa är bortrest så kalas har vi på torsdag. Men i kväll ska bara vi fem ut och äta, allt enligt Buppes egen önskan. Vilket betyg till KP va? Han betyder mycket för barnen mannen i mitt liv.

Den lilla Buppen utvecklades snart till en pigg och glad lintott med härlig humor. Smart och engagerad men problem med stavning. De första 15 åren besvärades han av kraftig matallergi och vid något tillfälle har han tom fått åka ambulans efter allergichock. Nu har det växt bort. Han är lång och gänglig och helt förvirrad i sin egen lilla värld. Påminner mig ofta om seriefiguren i Zits :-) Den serien är som tagen ur mitt liv. Ibland undrar jag hur han klarar sig själv eftersom han verkar helt väck i sin egen värld.. Men bara han får mat och lite godis så brukar han komma igång :-) Duktig skidåkare är han och med tiden blir han en kanonskytt. Estetiker som har högsta betyg i både bild och syslöjd! :-) Social med ett stort varmt hjärta. Lite ensam ibland men han är ingen flockmänniska utan mer en "ensamvarg" så jag tror inte han lider av det.

Igår kom han strålande hem och berättade att kom in på sitt förstahandsval till gymnasiet, IT-gymnasiet. Den här unga mannen kan göra mig galen som vilken tonårsson som helst men utan honom skulle den här världen vara, inte lite, utan mycket fattigare. Den kvinna som får honom till man kommer att bli lycklig om inte annat så får hon ju en pangbrud som svärmor:-)

Tänk så lyckat ett aprilskämt kan bli!

10 kommentarer:

Anonym sa...

Framför många hälsningar och gratulationer från fostermoster.

Min bank aprilskämtar med mig idag. Kan inte betala räkningar eller flytta pengar till mitt konto så nu är jag pank!! Telefonen har däremot gått igång igen!!

Pangbruden sa...

Du får väl låna.. Ring KP han är ju villig att ge dig presenter och liknande:-)

Anonym sa...

Hihi...blir swå varm av din berättelse.....

Massor med grattis till lilla sonen!!

Kraaam Ninis

Pangbruden sa...

Tack tack niinisgumman den lilla är numera 1.82 cm över havet:-) Men forfarande finast i världen:-) Kram

Anonym sa...

Äntligen ett bra aprilskämt ;)

Anonym sa...

Oj va lång.... inte så liiiten längre då ;)

// Niinis

Pangbruden sa...

Japp han är klockren den unge gossen

Anonym sa...

Grattis Buppen! Fick du stavar i födelsedagspresent? Ska man bli bättre på stavning måste man träna.

Min bank skämtar med mig också. Det är därför som medlemsavgiften inte har kommit in från mig än.

Majsanochmalla sa...

GRATTIS... Hoho!!! Grattis finisBuppisen!

Pok

Malla

Anonym sa...

Jo du malte nu hade du rätt minsann:-) Buppen fick nya slalomstavar av KP:-) + lite ammo såklart.