2011-07-23

Ibland finns inte straff nog...

För några år sedan skrev jag ett inlägg om Herr Flinck och en undrade hur mycket en människas liv var värt. Herr Flinck hade bett om nåd och jag ifrågasatte denna nåd, det gör jag än idag faktiskt. Hur som helst så var det någon som verkligen och definitivt ifrågasatte mig, ifrågasatte att jag inte ansåg att Flincks straff var tillräckligt...

Månne var den personen en bekant med den nämnde Flinck och visst då kanske jag kan förstå dennes ifrågasättande..

Jag själv funderar fortfarande på "Hur mycket är en människas liv värt" Eller hur mycket är en enskild persons liv värt.. Ta det gånger det antal som berövades sitt liv..

För ni förstår.. Om herr Flinck fått sitt fnatt vid en annan tidpunkt på dygnet så hade definitivt fler människor än de som tvingades sätta livet till behövt göra det och vi hade haft en massaker likt den vi tvingades se i Norge igår.

Det är tillfället som skapar möjligheten..

Nu får herr Flincks försvarare försvara sig bäst de vill, själv har jag fullt upp att försvara min sport som lider stor skada av dessa vettvillingar..

Jag har även fullt upp att hantera den sorg jag som med mitt norska blod ska försöka hantera. Jag som är en mamma till barn i samma ålder.. Jag har fullt upp att överhuvudtaget förstå hur man kan använda ett skjutvapen och mejja ner oskyldiga..

Att mejja ner barn och jubla över det....

Jag har jävligt fullt upp med att förstå hur man ens har mage att be om nåd efter att ha gjort något dylikt.. Skjuta oskyldiga.. och be om nåd...

Jag finner inte ord för vad jag känner över dessa feghetens skrämmande ondskefulla handlingar..

För ni ska veta...

Ibland finns inte straff nog..

That´s all folk, nu tänder vi ljus och sörjer...

2 kommentarer:

epsilon sa...

Det är ju helt obegripligt att det kan gå så överstyr i en människas sinne så att hon ser sig själv ha rätt att ta andras liv för den egna förvridna tankens skull. Hoppas att han inte får möjlighet att göra mer reklam för sina idéer så att andra kan bli inspirerade. 21 år är tydligen lagens strängaste straff och vi kan nog tro att det inte blir så lätt med kompisar på kåken.

Lennart sa...

Håller med dig, kan varken förstå eller få fram ord